when I say jump, you JUMP

23.11.2017

- GRAMPIANS NATIONAL PARK (great escape tour) -

Toissapäivänä käväsin Grampians nimisessä kansallispuistossa ja kokemuksena se oli kyllä mieletön! Varasin tän reissun meidän hostellin travel desk tyypin kautta ja sain siihen ihan mukavan alen kylkeen. Varasin tän reissun melko extemporena, koska ennen kun varasin sen viikkoa aiemmin, löysin sen edellisenä iltana netistä ja sit vaan päätin yhtäkkii ottaa sen mutta en pettyny.

Mut noudettiin hostellin edestä noin vartin yli seiska tiistai aamuna ja siitä sitte puksuteltii eka Melbournen keskustaan ja vaihdoin oikeeseen bussiin. Bussi oli 24 henkilölle ja se oli täynnä. Ilmastointi toimi onneks mut yks miinus oli et jalkatila oli hyvin minimaalinen! Vaikka meitsi omistaa lyhyet jalat nii silti se oli hieman tukalaa.

Kuitenkin noin kolmen tunnin bussimatka sai alkaa ja olin ihan hirmuisen väsyny ja nukuin varmaan puolet siitä matkasta. Eka stoppi tehtiin noin puolessa välissä matkaa Beaufort nimisessä kylässä, josta leivän päälle heitettävä vegemite on saanut alkunsa. Tai siis sen keksijä on kotosin sieltä.

Siellä kuitenkin saatiin vähän keksejä naamaan ja kahvia sen juojille ja pääs käymään vessassa ja vähän jalottelemassa. Ja taas matka sai jatkua.

Seuraava stoppi oli Brambuk national park and cultural centressä elikkäs Brambukin kansallispuistossa, jossa oli myös kulttuurikeskus. 

Hypättiin bussista pois ja meille kerrottiin vähän paikasta ja et siel pihalla oltiin just nähty käärme. kääRME. KÄÄRME. Ja sanottiin et ei ne mitää tee jos niille ei tee mitää ja et sit jos ne tekee jotai ni ne voi vaan tappaa sut. Ei sen kummempaa.

En onneks nähny yhtään ainutta käärmettä tolla reissulla, koska oisin varmaan kuollu siihen paikkaan kun oisin vaan nähny sen koska jo Suomen kyyt saa mut hyppääään ilmaan ja kiljumaan ja juoksemaan pakoon niin entä sitte täällä🙈

Siellä kuitenkin päästiin vähän kiertämään ympäristöä ja kulttuurikeskusta, jossa oli tietoa australian historiasta ja alkuperäiskansasta. Jädeki tuli sieltä ostettua vähän jäähdytyksen tarpeessa, koska lämpötila alko nousemaan jo niin aamusta ja oli varmasti jo päälle 25 asteen.

Kulttuurikeskuskierroksen jälkeen hypättiin taas bussiin ja ajettiin viitisen minuuttia se kylän keskustaan, jossa syötiin lounas. ILMASTA PIZZAAAA!! nomnomnom oli hyvveetä. 

Siitä sitten lähettiin ajamaan kohti vuoria ja mutkateitä. Meno oli melko haipakkaa ja jos ois sattunu tulla yksin virheliike kuskilla niin me oltais tipahdettu alas vuorilta sen sileän tien, mutta onneks se hoiti homman kotiin eikä mitään käyny.

Matkalla näky paljon puita, jotka oli mustia. Matkanjohtaja kerto meille et vuonna 2006, Grampianseilla oli ollu iso tulipalo, jolloin kaikki siellä olleet koalat oli kuollu, mut puut on edelleen elossa. Ne onki taikapuita, eucalyptuspuita nääs.

En kunnolla muista mitä se niistä sano, mut jotakin et ku ne kohtaa tulipalon, ne ei kuole kokonaisuudessaan vaan niitten lehdet ja pienimmät oksat vaan palaa ja sit kun palo on ohi, niin about vuoden päästä ne on ihan täynnä lehtiä joka puolelta. Niinku niitten ympärille ois kasvanu puska.

Ja nyt ne puut tuolla kansallispuistossa näytti suurin osa ihan normaaleilta, koska siitä palosta on jo sen verran kauan, mutta Mackenzie fallseilla ollut palo oli tapahtunu neljä vuotta sitten ja siellä olevat puut oli ihan hassun näkösiä, koska niitten ympärillä oli niitä lehtiä sitten latvasta maahan asti!

Mutta kuinka siistiä oikeesti et vaikka ne puut kohtaa palon, ne pystyy silti vielä elämään ja uusiutumaan! Ihan mahtavaa.

Näin vaikka mitä uutta ja mielenkiintosta sinä päivänä! Mahtavia näköaloja, mielettömän vesiputouksen, kenguja villinä ja vapaina ja pikkuvaavin siellä pussissa!!! Niin sulonen!!

JA jos kukaan on ikinä kattonu Mc Leodin tyttäriä niin matka Grampianseille ja tietty sieltä pois, oli niiiin siitä sarjasta! Oli lehmiä ja lampaita piikkiaita-aitauksissa ja lääniä niillä vaikka millä mitalla ja just semmosia taloja ja maatiloja kun siinä! Pystyin kuvittelemaan itteni olevan siinä sarjassa.

Takasin olin hostellilla joskus kympin hoodeilla illalla ja olin ihan super väsyny vaikka nukuinki suuriman osan  molemmista bussimatkoista. Mutta oli kyl mahtava reissu täytyy sanoa ja niin paljon uutta tietoa ja elämyksiä mulla nyt että huhhuh!

Nauttikaahan kuvista toverit!

have a great week people!!


- Säde