Day 8 AND 9

04.11.2016

Eilen herätys noin kahen aikaan yöllä, koska TITTIDITTIDII maanjäristys taas vaihteeksi heilutti hotelliamme. Uni tuli kuitenkin nassuun melko nopeaa. Aamulla taas töihin ja alkoi work day NUMBER 4.

Töissä päästiin taas aloittamaan niin ihanien ja etikalta haisevien limaisten katkarapujen parissa ja niitähän riitti. Käytiin jotenkin hitaalla moodilla tai sit niitä oli enemmän, mut lounaaseen mennessä ei keritty poistamaan niiltä kirurgisella toimenpiteellä suolia kuorimisen jälkeen. Tai ainakin luullaan niitä suoliksi xD

Lounaan jälkeen meille opetettiin miten tehdään gnocchi -pastaa. Oli aika kiva päästä pyörittelemään pastaa ihan omin käsin. Taikinaahan sitten muuten riitti, nimittäin sitä oli kolmea eri laatua ja väriä. Oltiin tässä pastan pyörittelyssä melko hitaita, koska luultiin että pötköistä pitää saada tasapaksuja. Kuitenkin selvisi ettei sillä ois ollu minkään valtakunnan merkitystä, koska kahden aikaan taikinoita oli vielä huimasti jäljellä ja saatiin apujoukkoja. Pötkön pyöritykseen keskimäärin kulu varmaan 5 sekuntia.

Saatiin kuitenkin yhteispelillä pastat valmiiksi eikä mennyt hirveästi yli kolmen. Seuraavalla kerralla osataan varmasti jo nopeammin tää homma ja tiedetään miten toimia. Pasta heitettiin pilkkomisen jälkeen pakkaseen ja sieltä sitten tarpeen mukaan keitetään.

Niin joo ja aamulla satoi. Pomolta saapui aamupalalla ollessamme viesti, että It's raining, better pick you up. Siis niiku mitä!?! Ihan sika kiva et pomo ei halunnu et jouduttais polkemaan vesisateessa ja tuli hakemaan meidät töihin ja sano et ainaku sataa ni joku voi hakea teidät. Ei yhtään hullumpaa😏

Päästiin sitten yhden muun työkaverin kyydillä hotellille takasin.

Illemmalla tajuttiin että meidän köyhät ruoka-ainevarastot alkaa käydä vähiin ja pakkohan sitä oli lähteä lähimarkettiin ostamaan repullinen ruokaa. Samalla huomattiin että sinnehän oli tullu jouluvalot ja joulumieli heräsi henkiin.

Sitä ennen kuitenkin käytiin keskustan kauppoja läpi ja yritettiin keretä sellasiin kauppoihin mitkä ei aiemmin oo ollut auki. Nooh mähän taas löysin tietty jotakin. Mietin vaan et mitenköhän pitkälle mun rahakätköt riittää. Ehkä mä nyt alan elämään vähän tiukemmalla budjetilla. Ehkä. Mut kerran sitä eletään ja ollaan nuoria, eiks jea!


Tänään oli viides työpäivä ja toisiks viimenen työpäivä tällä viikolla. Alotettiin taas katkaraputyömaalla, mutta jotenkin oltiin siinä yllättävän nopeita ja yllätettiin ittemme. Suolien poiston aikana pomo sano et vaikka te tästä niin kovin tykkäättekin ni nyt lopetatte ja meette opettelemaan jätskin valmistusta. No se ei kyl haitannu yhtää. Päästiin maistamaan taivaallista marjajädeä, jugurttijädeä ja pähkinäjädeä. 

Lounaalla oli tällä kertaa riisiä ja sen jälkeen esivalmisteltiin suklaajäde, mikä kuulemma oli parasta. 

Siitä jatkettiin leipätikkujen pyörittelyyn. Ja päästiin maistamaan sitä suklaajädeäkin joka koko aika pyöri mielessä. Tais olla muittenkin mielestä hyvää kun maistelivat sitä kauhalla. xD Sen jälkeen mä pääsin kuutioimaan tomaatteja pikkukuutioiksi ja Saana pääs pussittamaan kaloja. Seuraavaksi kuorittiin porkkanoita ja perunoita. Niiden jälkeen päästiin saksimaan noita jotain ihmekaloja, joilta piti poistaa jotkut hetulat, jalat ja kädet ja silmät. Loppu pilkottiin paloiksi ja niistä tehdään jonkun sortin soosi sitten joskus.

Päivä meni nopeaa. 

Hotellille päästyä otin pikkupikkupäikkärit ja sit ollaanki vaan chillailtu koko loppuilta ja mietitty et minnehän päin Italiaa me lähdettäis joku päivä käymään. Ideoita otetaan vastaan mut tällä hetkellä mielessä on Venetsia.

Tällästä loruilua tänää, näkyillään!