auzzieherkkuja TESTIIN

10.10.2017

/FRIday/

Työt alko kello 12 ja muistaakseni kuulin herätyskellon soivan mutta silmät painu takasin kiinni. Heräsin. Katoin hädissäni kelloa. Se näytti 11.38. Ei muutaku äkkiä ylös ja vaatteet niskaan ja töihin. Hyvin kerkesin. Onneks asun mun työpaikalla ni työpisteelle aikaa menee ehkä semmoset 40s, varsinkin jos juoksee rappuset alas.

Töissä ei hirveesti kiirettä pitäny, joten sain heräillä ihan rauhassa. Sain myös pari ilmasta leipää, jotka mun työkaverin tyttöystävä sai ilmaseks kahvilasta, koska ne oli just sulkemassa. Sisällä oli rucolaa ja jotain hyvää levitettä. Siellä oli myös kinkkua, mut heitin ne roskiin ja korvasin juustolla. 

Töitten jälkeen Anna ja Jasmin kysy mua niitten mukaan syömään ja suunnattiin johonkin meksikolaiseen ruokamestaan, jonka nimeä en kyl muista yhtään. 

Mulla ei ollu hirveen kova nälkä, kun olin just vähän aikaa sitten syöny mut tilasin tofutäytteisen tacon, joka paljastui olevan minikokonen tortilla. Hyvää se oli kuitenkin ja just sopiva siihen aikaan illasta.


/SATUR ja SUNday/

Hyyyviiiiin hiiiillljjaaaaiiineeen päiiiivvääää tööööiiissäää... Tyhjä katse suunnattuna ulos ikkunasta ihaillen hienoa aurinkoista säätä, mutta joudut könöttämään paikallaan, odottaen asiakkaita tietokoneen ruudun edessä. Ei kiva. 

Jossain vaiheessa sainkin 'siirron' keittiöön, jossa pääsin (jouduin) siivoamaan muiden sotkuja. Ideanahan on että jokainen siivoaa omat jälkensä ja tiskaa käyttämänsä astiat ja niin päin pois, mutta kaikki ihmiset eivät osaa näköjään lukea päälle 18 -vuotiaina.

Nooh, olipahan edes jotain tekemistä hetkeksi. Ja toiseksikin, koska sitten kun  olin saanut tiskattua kaikki ja pyyhittyä pöydät, menin takaisin vastaanottoon ja hetken päästä pomo tuli taas sanomaan että meeppäs siivoomaan tuo keittiö nyt kunnolla ja siellähän odotti taasen mahdoton tiskivuori ja likaiset paikat. JEEE!

Tykkään kertoa mun syömisistä, kuten varmaan ootte jo huomannu, mut ruoka on hyvää. Työlounaaksi valmistin vähän couscousta ja siihen lisäksi lämmitin valmiita quinoapyöryköitä ja pari viipaletta leipää pestolla voideltuina.

Sunnuntai oli töiden kannalta melko samanlainen. Ruokakin oli melko samanlainen. Lisäksi vaan heitin vähän väriä mukaan ja tein nopean salaatin ja kastikkeen ranskankermasta.

Töistä päästyä heitin pyykkiä koneeseen ja suuntasin automaatille nostamaan rahaa. Samalla facetimetin perheeni kanssa ja päädyin jädeostoksille, kun kerrankin yks kivalta näyttävä jätskimesta oli auki kun kävelin siitä ohi. Otin kahta makua. Jotain suklaista ja toinen oli vadelmaa. Oli ihan älyttömän hyvää.

Seuraava kohde jäden syömisen jälkeen oli woolies, (eli woolworths=ruokakauppa) josta mun siskon ja hänen lapsensa avulla tein vaikeita päätöksiä, mitä hyvää mä haluan syödä. Halusin kokeilla jotain uutta, mutta samalla en halunnu ostaa mitään pahaa, koska sit oisin menettäny rahaa ihan turhuuksiin xD Vaikka otsikko sanookin et testissä ois australiaisia herkkuja ja niin täytyy myöntää etten kyl kattonu missä mun ostokset oli valmistettu, mutta ainakin ne oli sellasia herkkuja, joihin en oo muualla törmänny.


/MON ja TUESday/

Aamulla heräsin ja otin äkkiä puhelimen käteeni. MACKLEMOREN LIPUT TULI MYYNTIIN SEN AUSSIKIERTUEELLE!!! Ostinpa siinä sitten ittelleni lipun sen keikalle Sydneyyn. Keikka on helmikuussa, joten suuntana sillon Sydney viimeistään. Mukaan saa tulla, jos haluaa keikkaseuraks tai matkaseuraks tai seuraks muuten vaan tai jotain xD mutta JEEEE!!!! PÄÄSEN SEN KEIKALLE!!

Haluaisin kyllä myös Sam Smithin keikalle, joka muistaakseni oli tammikuussa täälläpäin ja Ed Sheeranin keikka ois maaliskuussa. Joululahja- ja synttäritoivomukset on nyt annettu! 

Eilinen työpäivä oli kiirettä täynnä. Meni ihan supernopeaa. Kahelta, kun alko check in niin porukkaa vaan virtas ovista ja ikkunoista xD loppupäivä oli kyl vähän hiljasempi, mutta ei niin hiljanen kun viikonloppuna.

Töistä päästyä menin taas nostamaan rahaa ja wooliesiin, koska mieleni halajaa aina jotain hyvää!

Mukaan tarttu teetä ja karamellileivoksia. Teehetken jälkeen jumittauduin netin ihmeelliseen maailman ja sen jälkeen suihkuun ja nukkumaan pääsin ihmeen ajoissa. Jo joskus kahentoista aikaan, mutta heti en kyllä saanut unta.

Tänä aamuna herätyskello soi vähän jälkeen kasin, koska varasin sunnuntaina paikan RSA-kurssilta (responsible service of alcohol). Käytännössä siis aussien alkoholipassikurssi. Se kesti nelisen tuntia ja sen päätteeksi oli 20 kysymyksen mittainen testi. Huomattavasti vähemmän kysymyksiä, kuin Suomen omassa, mutta ihan hyvä vaan. En ois jaksanu pidempää täyttääkkään.

Tuo passi auttaa täällä mua sit kun haluan hakea töitä, koska ilman sitä ei ainakaan pitäis päästä ravintoloihin, tarjoilijan hommiin tai baarimikoksi tai yleensäkkään paikkoihin missä myydään tai tarjoillaan alkoholia ja niitä töitä on tarjolla paljon. 

Tänne hostelliin myös tulee välillä ilmotuksia, että paikat hakee työntekijää vaikkapa yhdeksi illaksi ja maksavat käteisellä ja ilman tuota passia sellaset työt ei onnistu. Mulle sellaset työt ois tosi mahtavia, koska tästä harjottelusta en palkkaa saa, muutakun saan toki asua täällä ilmaseks ja $70 ruokaan viikossa, mutta muuhun ei sitten rahaa jääkkään.

Kurssin jälkeen suuntasin tieni Chapel Streetille. Sinne oli kurssinpitopaikasta ehkä noin 1-2 kilsan kävelymatka. Sen tien varrella on paljonpaljon kauppoja ja ruokapaikkoja ja päädyin ostamaan laukun foot lockerilta, jonka myyjä kehu mun kulmakarvoja täydellisiks mistä oon hyvin otettu koska kulmakarvojen 'tekeminen' ei oo aina niin simppeliä ja aamulla aattelin et tänään on huono kulmakarvapäivä.  

Lord of fries mestasta ostin ranuja ruuaks (ylläri sinänsä).

Matkaa takasin oli ehkä joku parisen kilsaa ja päätin kävellä sen, koska 20 asteen keleillä sitä haluaa olla mahdollisiman paljon ulkona. (varsinkin kun tietää millanen keli Suomessa on at the moment 😛)

Vahdoin takasin päästyäni sortsit ja topin ja suuntasin ostamaan jotain hyvää juotavaa. Lähdin kohti rantaa ja menin sisään kahvilaan, jossa oli vitriinissä hyvän näkösiä juttuja. Ostin jonkinlaisen suklaahommelin, jonka luulin olevan joku pirtelö ja valitsin ruokailuvälineeksi pillin, koska se oli sen näkösessä kupissa. 

Hetken matkaa käveltyäni mä tajusin et se olikin suklaamousse eikä sitä pysty juomaan pillillä. Onneks kuitenkin sain sen lusikoitua sillä pillillä ja maku oli hurmaava. Olisin toki vaan halunnu jotain juotavaa, mutta oma moka.

Istuin hetken rannan äärellä ja suuntasin kirjottamaan blogia, koska toppatakkikansan ansiosta mun iho meni kananlihalle ja kylmyys iski.


/SÄDE/